De luxe van…
… professioneel onderhoud van uw natuursteen

Natuursteen kan generaties lang mee. Mits het goed wordt onderhouden. Wij beschikken over de vereiste kennis, de juiste apparatuur en de beste onderhoudsproducten om natuursteen in topconditie te houden. En dat tegen verrassend lage prijzen.

 

Renovatie-natuursteen

Waarom is onderhoud nodig? De toplaag van een natuursteen vloer slijt bij intensief gebruik, waardoor krassen ontstaan en er vuil in de poriën gaat zitten. Maar ook wanden en andere delen die niet worden betreden, verliezen na verloop van tijd hun pracht. Door zon, door weer en wind. Daarnaast kunnen de zuren in uitlaatgassen zorgen voor zwarte vervuiling, en kan zure regen kalkhoudende terrastegels aantasten.

 

Nieuwenhuizen houdt uw natuursteen in topconditie. Ook wanneer u het natuursteen niet bij ons heeft gekocht, bieden wij professioneel onderhoud tegen nette prijzen.

Wist u dat…
Wij ook onderhoudscontracten bieden? En dat u daarmee de garantie op uw vloer tot maar liefst 100 jaar kunt verlengen? Vraag ernaar tijdens een bezoek aan onze showroom.

Informatie aanvragen


Wanneer is uw natuursteen toe aan onderhoud?

Doffe plekken

De toplaag van een glanzende natuursteen vloer wordt dof op plekken waar veel wordt gelopen. Een intensieve behandeling brengt de glans weer helemaal terug.

Vuil

Na verloop van tijd dringt er altijd wel vuil door in de poriën van natuursteen. Hierdoor ontstaat een vuile waas. Grondig reinigen en sealen doet wonderen: het natuursteen wordt weer als nieuw.

Lichte krassen

Een stoelpoot, de ruwe onderkant van een vaas, speelgoed: beweeg vaak genoeg over natuursteen en krassen zijn onvermijdelijk. Maar niet onoverkomelijk. Want met een goede schuurbeurt en nabehandeling verdwijnen krassen als sneeuw voor de zon.

Verkleuring

Verkleuring treedt op onder invloed van zonlicht of (uitlaat)gassen. Dit is het meest lastige probleem om te bestrijden. Sommige soorten natuursteen zijn nog te herstellen; of dat in uw geval zo is, kunnen we bepalen als u ons uitnodigt.


Geen enkel stuk natuursteen is hetzelfde. Neem contact met ons op om uw onderhoudsvraag te stellen: een advies van Nieuwenhuizen verplicht u tot niets.


Telefoon: 013 511 41 40
E-mail: info@nnbv.nl 


Natuursteen onderhoud: welke mogelijkheden zijn er?

Wij hanteren drie manieren om te reinigen:

  1. Chemisch reinigen met zuurvrije, niet-agressieve middelen. Deze reiniging is intensief, maar krassen blijven gewoon zichtbaar. Aangrenzende houten vloerdelen of anderszins kwetsbaar materiaal wordt zorgvuldig afgeschermd.
  2. Machinaal reinigen met behulp van diamantpads. Hiermee worden alle vervuiling en lichte krassen verwijderd. Het natuursteen krijgt een matte uitstraling, maar ziet er direct weer uit als nieuw.
  3. Handmatig reinigen, wat alleen vereist is bij complexe vormen en ornamenten.

Na de reiniging sealen we de vloer, op een van de volgende drie manieren:

  1. Met een kleurloos impregneermiddel (S34), dat de poriën vult en een filmlaag over de oppervlakte vormt. Het natuursteen behoudt zijn natuurlijke, matte uitstraling.
  2. Met een kleurverdiepend impregneermiddel (S42), zodat de structuur en de kleuren nadrukkelijker zichtbaar zijn. Bij sommige steensoorten ziet het er permanent uit alsof de vloer nat is.
  3. Met polijstpoeder dat kristalliseert, waardoor een mooie, egale, diepe glanslaag ontstaat.

Let wel
Voor een goed resultaat móet de vloer grondig zijn gereinigd, voordat een sealmiddel kan worden toegepast. Doet u dit niet of niet goed, dan stelt het resultaat altijd teleur.


Wat kost het?

Prijsvoorbeelden (incl. 6% btw)
120 m2 Belgisch hardsteen, machinaal reinigen + kleurverdiepend sealen: € 960,-

40 m2 marmer, machinaal reinigen, polijsten en sealen met een glanslaag: € 640,-

Extra voordelig onderhoud
Heeft u een bestaand huis van minimaal 3 jaar oud? Dan kunt u gebruik maken van de 6% btw-regeling op arbeidsloon.

Prijsindicatie aanvragen


 


 


Onderhoudsproducten voor natuursteen bestellen?

Voor het herstellen en onderhouden van natuursteen en keramiek maken wij gebruik van twee professionele merken: HMK en Lithofin.  Afhankelijk van het type natuursteen en de vereiste intensiteit van het onderhoud, bieden deze twee merken tesamen alle mogelijke producten die u nodig kunt hebben.

Neem contact op, geef aan wat voor vloer u heeft en welk type onderhoud u wilt plegen. Wij zullen het juiste product adviseren. Weet u niet zeker welke steensoort u heeft, aan de hand van een beschrijving of een foto kunnen wij u ook vrijblijvend adviseren.


HMK-natuursteen-onderhoud

Producten bestellen

 


 

Wat wij bieden

Natuursteen
Keukens
Badkamers
Renovatie
Onderhoud

Adres & contact

Handelsweg 1
5071 NT  Udenhout
T 013 511 41 40
Openingstijden >
Mail ons >