De luxe van…
Het beste natuursteen uit alle werelddelen

Wie natuursteen zoekt, kan niet om Nieuwenhuizen heen. Dankzij rechtstreekse contacten met steengroeves wereldwijd vindt u bij ons de hoogst mogelijke kwaliteit tegen de eerlijkste prijs. En onze geavanceerde zagerij maakt het meest complexe maatwerk mogelijk.


Een greep uit ons natuursteen assortiment

 

 


Het gaat te ver om onze totale collectie op te noemen. We hebben niet voor niets een showroom van 1500 m2. Om u toch een idee te geven van de enorme variatie, tonen we enkele populaire en zeldzame steensoorten die wij voeren. Bent u op zoek naar iets specifieks? Kom langs of neem contact op.

Wij hebben ook een brede selectie keramische tegels in onze collectie, waaronder het razend populaire keramisch hout.

Meer ontdekken

 Nieuwenhuizen-natuursteen-werelddelen

U kunt bij ons terecht voor:
• Binnenvloeren
• Wandbekleding (binnen en buiten)
• Maatwerk wastafels, douchebakken, aanrechtbladen
• Drempels, dorpels en vensterbanken
• (Binnen)zwembaden
• Tuintegels
• Natuursteen ornamenten

Informatie aanvragen


 


Natuursteen voor consumenten en professionals
Nieuwenhuizen werkt rechtstreeks voor consumenten. Maar ook in opdracht van bijvoorbeeld architecten, projectinrichters en hoveniersbedrijven. Waarom men voor ons kiest? Onze kennis op het gebied van natuursteen is – zo durven wij gerust te stellen – ongeëvenaard. Een ‘Wedden dat?’-uitdaging gaan wij zeker niet uit de weg. U kunt dus bouwen en vertrouwen op topadvies. En op persoonlijke aandacht, no-nonsense service, en alle andere zaken die u van een oprecht familiebedrijf mag verwachten.

Natuursteen onderhoud nodig?
Wordt uw vloer, badkamer, terras of gevel langzaamaan dof? Wij maken het weer als nieuw. En dat voor slechts een fractie van de prijs per meter bij aanschaf van een nieuwe vloer. Meer over natuursteen onderhoud >

Natuursteen renovatie nodig?
Is uw natuursteen gescheurd of anderszins beschadigd? Wij kunnen iedere vloer, badkamer, terras of gevel in ere herstellen. Meer over natuursteen renovatie >

Nieuwenhuizen blog
Ontdek wat ons dagelijks bezighoudt >


Alle natuursteen bewerkingen mogelijk

Natuursteen kan op veel manieren worden bewerkt. Met allerlei bijzonderheden en uitzonderingen per natuursteensoort. Hieronder enkele van de meestvoorkomende bewerkingen. Meer weten? Wij vertellen er graag alles over in onze showroom, inclusief rondleiding door de zagerij en werkplaats.


Kloven

Met kloven bedoelen we het handmatig aanbrengen van een ruw oppervlak. Met speciaal kloofgereedschap brengen we willekeurig bulten, putten en kuilen aan.

Vlammen
Bij deze techniek wordt met behulp van een gasvlam het bovenvlak van het natuursteen verhit en snel afgekoeld met water. Hierdoor springen er deeltjes weg en ontstaat een natuurlijk breukoppervlak (ook wel éclaté genoemd).


Boucharderen

Met een bouchardhamer (met metalen punten op een vierkant vlak) wordt een grillig, ‘gedeukt’ oppervlak gecreëerd. De grilligheid wordt bepaald door het soort hamer en de kracht die wordt uitgeoefend.

Frijnen
Frijnen kan zowel handmatig als machinaal. Handmatig frijnen (met hamer en bijtel) zorgt voor levendige, evenwijdige lijnen over het oppervlak. Door machinaal te frijnen ontstaat strakke, rechte lijnen (‘sleuven’), die overal even diep zijn.


Zoeten

Door te zoeten geven we het natuursteen een volledig egaal oppervlak. Dit doen we met een zeer fijne schuurschijf. Afhankelijk van het type schijf ontstaat een mat, matglanzend of glanzend oppervlak.

Artistieke prints
Door middel van een geavanceerde straaltechniek kunnen wij ieder gewenst patroon in natuursteen ‘stralen’. De gestraalde delen worden hierbij blijvend dieper van kleur, waardoor het lijkt alsof het op het natuursteen geprint is.

 1500 m2 showroom

Pand_NieuwenhuizenOntdek honderden soorten natuursteen en de vele toepassingsmogelijkheden. Hele zeldzame steensoorten vindt u in onze Camera Exclusiva. En heeft u meer bouwplannen? Neem een kijkje bij Keukens by Nieuwenhuizen, op onze eerste etage.


Geavanceerde zagerij

Geavanceerde-zagerijTopkwaliteit natuursteen maakt nog geen topklasse product. De bewerking van de edele steensoorten is minstens zo belangrijk. In onze zagerij met moderne CNC-machines kunnen we de meest complexe vormen en patronen realiseren.


Premium garantie

premium-garantie-nieuwenhuizen
Wij streven naar absolute perfectie. In combinatie met een onderhouds-abonnement bieden wij zelfs levenslange garantie op ons Premium Selection natuursteen. Vraag naar deze bijzondere garantie in onze showroom.

 


 

Wat wij bieden

Natuursteen
Keukens
Badkamers
Renovatie
Onderhoud

Adres & contact

Handelsweg 1
5071 NT  Udenhout
T 013 511 41 40
Openingstijden >
Mail ons >